Dragomir Constantin – Arteriopatie obliterantă (arterită)

numesc Icovoiu Zenova și ași dori mărturisesc în rândurile de mai jos povestea tristă prin care a trecut tatăl meu Dragomir Constantin.

În urmă cu 4 ani, tatăl meu pe atunci în rstă de 65 ani aacuzat dureri la nivelul degetelor de la piciorul drept. La început nu am luat în serios, deoarece ne spun -l doare pentru -l stransese o pereche de bocanci. La teva zile, observând cele două degete se inflamaseră și-și schimbase culoarea, am mers la spitalul Municipal Targoviște unde i-a pus diagnosticul de arteriopatie obliterantă (arterită). Ne-a spus singura soluție este amputarea celui de-al doilea deget, deocamdată. Nu am dorit lucrul acesta, așa a 2-a zi am mers la Spitalul Balotesti (spitalul SRI) și spitalul Fundeni din București. Ambele spitale ne-au pus același diagnostic. Am ales -l operăm la Targoviște, deoarece era mult mai aproape de zona în care locuia tatăl meu. La două saptămâni de la amputarea primului deget, a urmat și cel de-al doilea. Se simțea foarte rău, avea dureri groaznice, facând calmante din 4 în 4 ore. Era speriat de ce vedea în jurul lui, oameni fără ambele picioare, motiv pentru care am ales -l ținem într-o rezervă, deși costurile erau destul de mari. Am discutat cu domnul doctor care-l operase și mi-a spus , cangrena merge în continuare spre încheietura piciorului și ar fi mai bine -i amputeze piciorul de deasupra genunchiului. Tata n-ar fi acceptat niciodată așa ceva, cum dealtfel nici noi (eu, mama si sora), așa am hotărât -l luăm acasă. Ne-a spus în maxim 6 luni va ramane fără picior și durerile vor fi atât de mari încât il vom implora noi -i taie piciorul. Am ajuns acasă și a fost destul de greu, ne recomandase -l spălăm cu betadină dimineața și seara și -l pansăm zilnic. Durerile erau din ce în ce mai puternice, calmante lua destul de des. Plangeam și rugam pot gasi o cale de a-l salva. Intr-o zi, deschizand internetul am sit site-ul domnului Stelian Chivu (www.stelian-chivu.com) cu mărturisirile multor bolnavi cu arterită obliterantă care fuseseră în aceeași situație ca a tatăl meu și în urma tratamentului naturist administrat de la domnul Stelian Chivu (telefon 0741206148) au fost vindecați. Imediat am sunat și nu puteam de plans povestesc durerea mea. M-a liniștit și mi-a spus totul are o rezolvare. Mi-a trimis ceaiurile, picăturile pentru ceai, unguentele pentru masaj și tinturile pentu rănile care rămăseseră în urma amputării degetelor. Tratamentul era timp de 2-3 luni , în funcție de evoluția bolii, de organism. Am fost atât de bucuroasă, deja mi l-am imaginat pe tata mergand, fără dureri și cu picioarele sănătoase. După ce am primit tratamentul, am respectat cu strictețe prospectele dumnealui, mama reușind -i aplice zilnic tot ceea ce se cerea. Durerile au început dispară treptat, iar rana s-a închis complet. După 3 luni de tratament, tata nu a mai luat niciun calmant, deci s-a vindecat. Sunt aproape 4 ani de atunci, nu știu cum sa-i mulțumesc domnului Stelian Chivu pentru minunea pe care a adus-o în familia noastră.

Am scris această mărturisire pentru cei care sunt îna ceeași situație ca a tatălui meu știe mai este totuși o speranță de vindecare pentru această boală nemiloasă.

Icovoiu Zenova din Câmpu Lung Mușcel, Județul Argeș, telefon 0726232044.