Cojocaru Marian – Vasculita – Tromboangeita obliterantă

Povestea vieții mele

numesc Cojocaru Marian, născut în 14 septembrie 1957.

În 1992, am descoperit sufăr de o boală autoimună numită vasculită care mi-a atacat pereții arterelor, dând naștere la tromboangeita obliterantă o boală maipericuloasă decât arterita obliterantă și arteriopatia obliterantă.

M-am internat la Spitalul Fundeni, institutul de cardiologie „C.C. Iliescu” la data de 18.11.1992, unde am fost tratat cu Trental și Pentoxifilin 3/zi, externat la 04.12.1992. Am fost reinternat la data de 02.06 1997, cu acelașidiagnostic și cu necroză, externat la 17.06.1997.

Am fost reinternat din nou la același spitalla 12.11 1997, și după arteriografie am fost transferat la clinica de chirurgie cardio-vasculară pentru efectuarea operației de simpactectomie, apoi am fost externat la data de 24.11.1997, pentru a fi reinternat în aceiașizi la secția de chiurgie până la data de 02.12.1997.

După toate aceste internări, la SpitalulFundeni s-a decis nu se mai poate face nimic și piciorul stâng trebuie amputat de  sub genunchi.

Doctorul nu a vrut facă amputarea și trimitea la spitalul din Slobozia spunând și așa o șă mor și nu voi ajunge nici până la Slobozia, atunci de ce să-i infectez lui secția.

Familia a fost alaturi de mine și m-au internat imediat la Spitalul Militar Central, unde, ulterior, a avut loc și operația de amputare a piciorului stâng. Am fost externat din Spitalul Militar Central pe data de 18.05.1998. După ce mi-am revenit într-o oarecare măsură, pentru faptul familia și înspecial soția mea a fost alături de mine multe zile și multe nopți, am vrut mi arăt recunoștința față de ea și îi fac o surpriză la emisiunea lui Mircea Radu „Din dragoste”, la postul TV Antena 1, în anul 2001.

Revenind la Slobozia, după această mulțumire pe care o făcusem soției mele, în emisiune am fost văzut de domnul Chivu Stelian, care știa boala o recidiveze la piciorul drept, fapt care eu ascunsesem soției mele o bună perioadă de timp pentru apăruse o necroză la două dintre degetele piciorului drept și ca nu intre din nou în disperare nu vroiam stie și piciorul drept peste puțin timp urma aiba aceeași soartă ca și piciorul stâng.

Am trecut prin momente care nu vreau trecă nimeni. Locuiam la etajul 5, am ieșit pe terasă și vroiam sinucid aruncându-mă în gol. Această tentativă am avut-o de două ori, dar Dumnezeu mi-a dat gândulce voi face dacă nu mor și în ce situație urma fie familia mea!”.

În momentul în care domnul Chivu m-a văzut la acea emisiune, ulterior a luat legăturacu noi și s-a oferit ajute ca pot scăpa de amputarea piciorului drept. Mai mult decât atât, s-a deplasat personal la Slobozia și a locuit la noi două săptamâni, timp în care mi-a administrat ceaiuri, ticturi și unguiente pentru picior. După două săptămâni au început se vadă rezultatele și administrarea ceaiurilor am facut-o singur pentru că dânsul a plecat la Târgu-Jiu.

După o lună de zile s-au văzut rezultatele, am început din nou merg în picior, pentru la stângul pusesem proteză. Am urmat tratamentul încă o lună de zile și piciorul a fost vindecat complet.

Este adevărat că mi s-a impus un regim strict fără fumat, alcool, cafea, grăsimi și fărabăuturi acidulate. Întregul organism a fost revigorat.

Mulțumesc bunului Dumnezeu aceste plante există și datorită lor am fost salvat.

Mulțumesc și domnului Chivu Stelian care mi-a oferit ajutorul și rog ca Dumnezeu sa-idea sănătate și familiei dânsului. bucur de fiecare minut câștigat în lupta cu viața, acum am si doi nepoței care m-au făcut sa privesc cu alți ochi viața și lumea în general.

De atunci au trecut 19 ani și îi mulțumesclui Dumnezeu sunt în continuare sănătos!

COJOCARU MARIAN

Tel: 0724970247

Domnul Chivu Stelian poate fi contactat la telefon 0741206148