Cojocaru Marian – Slobozia (Ialomita) – trombangeita obliteranta

POVESTEA VIETII MELE

Ma numesc Cojocaru Marian, nascut pe 14 septembrie 1957.
In anul 1972, am inceput Liceul Industrial de Chimie, prima promotie din orasul Slobozia, judetul Ialomita. Dupa absolvire, in anul 1977, m-am casatorit cu fosta colega de liceu, colega de clasa, colega de viata, fosta Sisu Anica, actuala sotie Cojocaru Anica. Avem 2 copii, Cojocaru Florentiu-Leonard si Cojocaru Violeta-Monica.
In anul 1992, am descoperit ca sufar de o boala congenitala numita trombangeita obliteranta, mai periculoasa decat arterita obliteranta si arteriopatia obliteranta.
Internat la Spitalul Fundeni, Institutul de cardiologie”C.C Iliescu”, la data de 18.11.1992, unde am fost tratat cu Trental si Pentoxifilin 3/zi, permanent, externat la 04.12.1992, am fost reinternat pe data de 02.06.1997, cu acelasi diagnostic, si cu necroza, externat la 17.06.1996. Am fost reinternat la acelasi spital 12.11.1997, si dupa arteriografie, am fost transferat la clinica de chirurgie cardio-vasculara, pentru efecuarea operatiei de simpactectomie, apoi am fost externat la data de 24.11.1997, pentru a fi reinternat in aceiasi zi, la sectia de chirurgie pana la data de 03.12.1997. Dupa toate aceste internari, spitalul Fundeni a decis ca nu se mai poate face nimic, si ca piciorul stang trebuie amputat de sub genunchi.
Doctorul nu a vrut sa faca amputarea, si ma trimitea la spitalul din Slobozia, spunand ca si asa o sa mor, si de ce sa-i infectez sectia.
Familia a fost alaturi de mine si m-au internat imediat , la spitalul Militar Central, unde ulterior, a avut loc si operatia de amputare a piciorului stang. Am fost externat din spital, la data de 18.05.1998. Dupa ce mi-am revenit intr-o oarecare masura, pentru faptul ca familia in special sotia mea, au fost alaturi de mine, zile multe, si multe nopti, in momentele de crancena durere prin care am trecut, am vrut sa-mi arat recunostinta fata de ea si sa-i multumesc din inima, la emisiunea lui Mircea Radu, “DIN DRAGOSTE”, la postul tv Antena 1, in anul 2001.
Revenind la Slobozia, dupa aceasta multumire, pe care o facusem sotiei mele, la respectiva emisiune, am fost vazut de catre domnul Chivu Stelian, care stia ca boala o sa recidiveze la piciorul drept, fapt care eu ascunsesem sotiei mele o buna perioada de timp, pentru ca deja aparuse o necroza la 2 dintre degetele piciorului drept, si ca sa nu intre din nou in disperare, nu vroiam sa stie, ca si piciorul drept, peste putin timp, urma sa aiba aceiasi soarta ca si piciorul stang. Acele momente, prin care am trecut atunci, nu vreau sa treaca nimeni.
Locuiam la etajul 6, am iesit pe terasa, si vroiam sa ma sinucid. Aceasta tentativa am avut-o de 2 ori, si atunci in gand mi-a venit ceva: si cred ca a fost de la Dumnezeu “ce ma voi face daca nu mor, si in ce situatie urma sa fie familia mea!”
In momentul in care, domnul Chivu Stelian m-a vazut la acea emisiune, ulterior a luat legatura cu noi, si s-a oferit sa ma ajute ca sa pot scapa de amputarea piciorului drept. Mai mult decat atat, s-a deplasat personal la Slobozia si a locuit la noi, timp de o saptamana in care mi-a administrat:ceaiurile, tincturile, si unguentele pentru picior. Rezultatele au inceput sa se vada, m-a invatat cum sa prepar ceaiurile, dupa care dansul a plecat la TG JIU.
Dupa o luna de zile, am inceput sa merg in picior, si dupa 2 luni de zile, orice pericol trecuse, piciorul era salvat.
Este adevarat, cand mi-a impus un regim strict, fara: fumat, alcool, cafea, grasimi, si bauturi acidulate.
Intregul organism a fost revigorat. Multumesc Bunului Dumnezeu, ca aceste plante exista, si ca datorita lor am fost salvat.
Multumesc domnului Chivu Stelian, care mi-a oferit ajutorul, si ma rog ca Dumnezeu sa-i de-a sanatate, lui, si familiei dansului. Ma bucur de fiecare minut, in lupta cu viata, am o nepotica, care m-a facut sa privesc cu alti ochi, viata si lumea.
Doamne, ajuta!

Cojocaru Marian , Slobozia (Ialomita),

str:Matei Basarab,bl.45,sc.A,et.6,ap.28
tel. 0724970247, 0243236919.